Aanmelden Hoogvliegers

Op 17 december 1903 maakten de gebroeders Wright een vlucht in een vliegtuig. Met een vlucht van 12 seconden en nog geen 37 meter zijn zij niet bepaald de hoogvliegers van de luchtvaartindustrie. Wel waren zij de eersten. 
 
Tot op de dag van vandaag is de mens niet in staat een vliegtuig langer dan 18 uur in de lucht te houden zonder bij te tanken.  Dat terwijl een grutto uit Alaska in 2020 nog een non-stop vlucht van elf dagen maakte!. Een echte hoogvlieger, aangezien grutto’s normaal gesproken na 3 dagen alweer het land opzoeken. Maar dat is nog niets vergeleken bij de gierzwaluw, die maar liefst 10 maanden onafgebroken kan vliegen. 
 
Hoogvliegers zijn er in alle soorten en maten. Ze vliegen boven je hoofd, maar zijn ook in de figuurlijke wereld te vinden. De hoogvlieger van de klas haalt de beste cijfers en die van de voetbalclub wordt geselecteerd voor het beste team.  
 
De volgende editie van Goeikes gaat dan ook over hoogvliegers. Daarvoor zoeken wij +/- 10 fotografen die een jaar lang willen werken aan een fotoserie over zijn/haar hoogvlieger(s). Die mag je zoeken in de natuur, architectuur, portretten...ver weg of juist héél dichtbij, figuurlijk of juist heel letterlijk.. 

Aanmelden

Aanmelden doe je door het invullen van het contactformulier op deze pagina. De jury van Goeikes selecteert uit de alle inzendingen en let daarbij op de kwaliteit van de voorbeeldfoto's (deze hoeven nog niet met je project te maken te hebben), je idee en je coachbaarheid. Let er bij het invullen van het formulier op dat je foto's per stuk niet groter zijn dan 1 MB. Moeite met het verkleinen van je foto's? Stuur dan even een berichtje naar info@goeikes.nl.

Voorwaarden

Als geselecteerde fotograaf doe je mee aan het coachingstraject van Goeikes. Daarbij hoort een maandelijkse bijeenkomst op de 2e woensdag van de maand van 19.30 - 22.00 uur. (Met uitzondering van de wettelijke schoolvakanties). Deelname aan deze bijeenkomsten is verplicht. Deelname aan Goeikes is gratis. Naast het coachingstraject krijg je, mits aan alle voorwaarde voldaan, een plekje op het fotofestival Goeikes - Hoogvliegers, welke plaatsvindt in het voorjaar van 2025. Goeikes behoudt zich het recht voor om aan de hand van de aanmeldingen een keuze te maken uit meer of minder dan 10 fotografen voor deze editie. Elke aanmelding mag rekenen op een korte uitleg waarom hij/zij niet gekozen is. Over de uitslag kan echter verder niet worden gecorrespondeerd. 

370255308_830633622159411_3932407390796112013_n.jpg